Rättvik

Rättvik is een oud en toeristisch plaatsje en is gelegen aan de oostkant van het Siljan meer. Er zijn hier diverse bezienswaardigheden en toeristische attracties te bezoeken. Een leuke attractie voor jong en oud is de zomer rodelbaan. Deze is beschreven bij de attracties.

Långbryggan (promenade pier)

Dit is een promenade pier van totaal 628 meter lang, één van de langste pieren in de wereld die gelegen zijn in een meer.
De eerste pier is al gebouwd in 1895 en was de aanlegsteiger van de stoomboot over het Siljan meer.
De huidige vernieuwde pier is in 1992 geopend. Deze nieuwe pier is tot stand gekomen door vele donateurs, de namen hiervan staan vermeld op de houten planken van de pier. Het is nu één van de aanlegsteigers van de toeristische boot M/S Gustaf Wasa. Deze boot vaart over het Siljan meer naar Mora en Leksand.

Långbryggan   Långbryggan

Dalhalla

Dit is een amfitheater gevestigd in een voormalige kalksteengroeve en wordt in de zomer gebruikt als podium voor theater, concerten en opera's.
Tot 1990 werd de groeve nog gebruikt, daarna is het omgebouwd tot openluchttheater dat in 1993 voor het eerst is gebruikt. De afmetingen zijn 60 meter diep, 400 meter lang en 175 meter breed en er zijn ongeveer 4.000 zitplaatsen. Dalhalla ligt 7 km ten noorden van Rättvik en is indrukwekkend om te zien.

Dalhalla   Dalhalla

Classic Car week

Dit is het festival voor de liefhebbers van oldtimers en klassieke auto's. Hier verzamelen zich jaarlijks duizenden bezitters en liefhebbers van vooral oude Amerikaanse auto's van allerlei soorten en maten. Het festival wordt sinds 1991 altijd in week 31 georganiseerd. Een grootse happening, waarbij allerlei shows, rally's en markten rondom 'klassieke' auto's worden georganiseerd.

Classic Car week   Classic Car week

Links

Sifferbo Stugby en B&B Een modern en gezellig vakantiepark gelegen in Dalarna, midden in de natuur, in een prachtige bosrijke omgeving met veel meren en rivieren.