Carl Larsson-gården

Dit huis (museum) is een zeer populaire bezienswaardigheid en staat in het idyllische plaatsje Sundborn, 13 km ten noordoosten van Falun. Dit was het woonhuis van Carl en Karin Larsson en heet "Lilla Hyttnäs". Het is zeer de moeite waard om te bekijken, vooral voor iedereen die geïnteresseerd is in Zweeds design en binnenhuis-architectuur.

Carl Larsson (1853 – 1919) was een bekende Zweedse kunstenaar en samen met zijn vrouw Karin heeft hij tot op de dag van vandaag grote invloed op design en woninginrichting. Carl verwierf vooral grote bekendheid vanwege zijn aquarellen. Tevens werkte hij met olieverf en maakte meer dan honderd etsen. Daarnaast maakte hij muurschilderingen en hield zich samen met Karin bezig met binnenhuisarchitectuur.
Carl was een tijdgenoot van Anders Zorn, de beroemste schilder van Zweden. Het Zorn museum staat in de plaats Mora, gelegen ten noorden van het Siljan meer.

Het huis is een kunstwerk op zichzelf, schitterend gecreëerd door de Larssons. Alle textiel in het huis zijn ontworpen en gemaakt door Karin en ook de meeste meubelstukken zijn door haar ontworpen. Het huis is een decoratief geheel met een harmonie van kleuren, speels houtwerk en natuurlijke schoonheid. Het interieur is nog steeds een bron van inspiratie voor ontwerpers over de hele wereld.
Meer informatie in het Engels vind je via Carl Larsson-gården.

Carl Larsson   Carl Larsson

Links

Sifferbo Stugby en B&B Een modern en gezellig vakantiepark gelegen in Dalarna, midden in de natuur, in een prachtige bosrijke omgeving met veel meren en rivieren.