Midden-Dalarna

Midden-Dalarna heeft zeer afwisselend landschappen; weidevelden, uitgestrekte bossen en vele meren en rivieren. Hier ligt het Siljan meer, het grootste meer van Dalarna. Dit meer en het omringende landschap zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door de inslag van een meteoriet. Het gebied rond het Siljan meer is zeer waterrijk en bosrijk en de hoogteverschillen zijn niet al te groot.

Natuur en activiteiten

Er zijn volop activiteiten mogelijk in de natuur, zoals wandelen of fietsen rond het Siljan meer via de 'Siljansleden' of skiën en andere winteractiviteiten bij Orsa Grönklitt.
In Rättvik bevindt zich de enige parallelrodelbaan, 2 banen naast elkaar, van Scandinavië. Deze zomerrodelbaan is op de skipiste en met de sleeplift wordt je naar boven getrokken.

Cultuur

In Midden-Dalarna liggen de van oudsher toeristische plaatsen Mora, Orsa, Rättvik, Tällberg en Leksand, met hun cultuur en tradities.
Het symbool van Dalarna is het Dalarnapaardje. In het dorpje Nusnäs, dichtbij Mora, staat de fabriek, waar te zien is hoe deze paardjes worden gemaakt. Voor meer informatie zie Dalarnapaardje.
In Mora staat het Zorn museum van de bekende Zweedse schilder/kunstenaar Anders Zorn. Voor meer informatie zie Mora - Zorn museum.

Links

Sifferbo Stugby en B&B Een modern en gezellig vakantiepark gelegen in Dalarna, midden in de natuur, in een prachtige bosrijke omgeving met veel meren en rivieren.