Fulufjället

Fulufjället is een nationaal park in Dalarna in Midden-Zweden, op de grens met Noorwegen. De naam van het park komt van de berg Fulufjället, die ook in het park ligt en 1044 meter hoog is.
In het park ligt de hoogste waterval van Zweden, de Njupeskär. De waterval is 93 meter hoog, waarvan het water 70 meter loodrecht naar beneden stort.

De geografie wordt gedomineerd door korstmos, kale bergen en valleien met dichte oerbossen. De heidevelden met gras en korstmossen zijn uniek voor Scandinavië.
Je kunt er schitterend wandelen, het park bestaat uit 140 kilometer gemarkeerde routes. Hier ontdek je de prachtige meren, bossen, moerasgebieden en spectaculaire ravijnen met een zeer gevarieerde flora en fauna.

Het park werd in 2002 door de Zweedse koning Karel XVI Gustaaf van Zweden geopend en is een van de eerste PAN Parks, een internationaal project met als doel het conserveren combineren met toerisme.

Het park ligt in het noorden van Dalarna, ongeveer 20 kilometer ten westen van de plaats Särna.

Links

Sifferbo Stugby en B&B Een modern en gezellig vakantiepark gelegen in Dalarna, midden in de natuur, in een prachtige bosrijke omgeving met veel meren en rivieren.